Kun je levens redden met wc-water? 

World wide water challenge

Ben jij gek op scheikunde en biologie? Dat komt goed uit! Bij de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) ga je met deze vakken aan de slag om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde. Zo kun je bedrijven helpen om te produceren zonder afval. Of om grondstoffen opnieuw te gebruiken. Belangrijk voor nu én later. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Milieukunde kun je dus gerust internationaal noemen!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Cradle to cradle implementeren voor bedrijven is een belangrijke drijfveer voor Tonke en Bob om te kiezen voor milieukunde. Dit kan voor het bedrijf betekenisvol zijn op technologisch vlak, via de ecologische invalshoek of op beleidsmatig- en managementniveau. Een internationale blik ontwikkelen over een duurzame omgeving voor mens, natuur en dier is de basis van hun opleiding.

Challenge van Marieke en Tonke

World wide water challenge

Waarom zijn er zoveel innovatieve technologieën, maar heeft 11% van de wereldbevolking nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater? Daar zit een luchtje aan vonden Marieke (23) en Tonke (21). Ze gingen aan de slag om wc-water om te zetten in drinkwater.

Bekijk de challenge van Marieke en Tonke

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) volg je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Water in bedrijf, (bio)energie en bedrijf en Bedrijf en omgeving zijn enkele voorbeelden van vakken uit het eerste jaar.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

 

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

''Ik kies voor de HAS, omdat het theorie en praktijk combineert''

FEMKE

Student Milieukunde

Lees hier het verhaal van Femke

''Ik kies voor de HAS, omdat de sfeer erg goed is''

JURRIAAN

Student Milieukunde

Lees hier het verhaal van Jurriaan

We zitten voor je klaar

Contact

Pauline Spitters

Pauline Spitters

Studieadviseur
P.Spitters@has.nl 088 - 890 36 30
Anky Huijmans

Anky Huijmans

Secretariaat
A.Huijmans@has.nl 088 - 890 36 29